pompoensalade

Pompoen salade met geitenkaas

Januari is de maand van gezond eten! En dat lukt met deze heerlijke pompoen salade met geitenkaas. Hier zitten ingrediënten in die je eerder zou verwachten in oktober, maar in januari ben ik er nog steeds niet op uitgekeken.


Dit lekkere makkelijke recept zit boordevol gezonde ingrediënten. Warme pompoen uit de oven in combinatie met geitenkaas geserveerd met de smaak van pittige rucola en als kers op de taart een beetje honing met walnoten.




Deze ingrediënten heb je nodig
800 gram pompoen (hokkaido)
100 gram geitenkaas
50 gram rucola
2 eetlepels pompoenpitten
350 gram kikkererwten
1 rode ui
25 gram walnoten
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
klein snufje zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en was de pompoen onder de koude kraan. Snijd de pompoen doormidden en schep met een lepel de zaden eruit. Snijd daarna de pompoen in kleine stukjes. Leg deze stukjes op de bakplaat en verdeel de balsamicoazijn en olijfolie over de stukjes pompoen. Bestrooi ze tot slot met een klein beetje zout en meng het door elkaar heen. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 30 minuten gaar. Schep ze nog wel even door elkaar na ongeveer 15 minuten.

Intussen snipper je de rode ui en giet je de kikkererwten af. Pak nu een schaaltje voor de dressing. Voeg 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel olijfolie en de mosterd met de honing toe en meng het door elkaar totdat het een mooi glad geheel is.

pompoen salade recept

Laat de pompoen afkoelen zodra deze uit de oven komen. Doe de rucola op een bord of schaal en verdeel de pompoen, kikkererwten, rode ui, walnoten, pompoenpitten en geitenkaas. Serveer het met het schaaltje dressing.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Pompoen salade met geitenkaas


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 800 gram pompoen (hokkaido) 100 gram geitenkaas 50 gram rucola 2 eetlepels pompoenpitten 350 gram kikkererwten 1 rode ui 25 gram walnoten 2 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels olijfolie (extra vergine) 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing klein snufje zout
Price: 12

Directions:
Verwarm de oven voor op 180 graden en was de pompoen onder de koude kraan. Snijd de pompoen doormidden en schep met een lepel de zaden eruit. Snijd daarna de pompoen in kleine stukjes. Leg deze stukjes op de bakplaat en verdeel de balsamicoazijn en olijfolie over de stukjes pompoen. Bestrooi ze tot slot met een klein beetje zout en meng het door elkaar heen. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 30 minuten gaar. Schep ze nog wel even door elkaar na ongeveer 15 minuten. Intussen snipper je de rode ui en giet je de kikkererwten af. Pak nu een schaaltje voor de dressing. Voeg 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel olijfolie en de mosterd met de honing toe en meng het door elkaar totdat het een mooi glad geheel is. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *