zelf bonbons maken

Is een koolhydraatarm pure chocolade-kokos bonbon gezond?

Chocoladejunkies opgepast. Vandaag heb ik een recept, daar kun je gewoon niet vanaf blijven. Tenminste, als je net zo?n chocoladejunkie bent als ik. Vandaag: Pure chocolade-kokos bonbons koolhydraatarm, meer weten lees dan het koolhydraatarm recepten boek!

Ingredienten:

25 gram roomboter
3 eetlepels cacao
30 gram gemalen kokos
100 ml slagroom
3 theelepels vloeibare zoetstof
150 gram 99% chocolade

Zo ga je te werk:

Laat de roomboter smelten (in de magnetron of een half uurtje buiten de koelkast laten liggen). Voeg de slagroom, cacao, zoetstof en kokosrasp toe. Roer dit tot een geheel. Maak balletjes (of zoals ik, bultjes. Ik vind dat pure producten er niet ?gemaakt? uit moeten zien) en zet ze een kwartier in de vriezer. Vergeet niet dat ze elkaar niet mogen aanraken anders wordt het ??n geheel. En dat is wat teveel van het goede. Smelt de 99%

chocolade
in een steelpannetje wanneer je de balletjes uit de vriezer haalt. Schep de gesmolten chocolade op een bord en rol de balletjes er doorheen. Dit moet je wel vlug doen want de gesmolten chocolade stolt gauw weer. Zodra de balletjes onder de chocolade
zitten doe je ze nog een keer 15 minuten in de vriezer. Na die spannende 15 minuten zijn ze klaar! De buitenkant is knapperig?en de binnenkant voelt als een praline. Delish!

Bon appetit!

Bewaaradvies: Bewaar ze in een schaaltje in de koelkast. Zo voorkom je dat ze smelten.
Tip: Vind je dit teveel chocolade? Vervang de cacao dan eens door 28 gram eiwitpoeder naar keuze.

Voedingswaarde per 100 gram:

Koolhydraten: 17 gram
Calorieën: 1535
Eiwitten: 13 gram
Vetten: 138.75 gram Het lijkt ontzettend veel natuurlijk maar geloof me, na 1 bonbon van 10 gram (en als je een die hard chocoladejunkie bent misschien 2) heb je genoeg gehad.

1 bonbon van 10 gram bevat:
Koolhydraten: 1.7 gram
Calorieën: 153.5
Eiwitten: 1.3 gram
Vetten: 13.87 gram

Totale bereidingstijd: 40 minuten

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *