Brabant staat bekend om de bourgondische lekkernijen. Het is dé Nederlandse provincie met heerlijke bourgondische gerechten en lekkernijen. In dit artikel gaan we de meest populaire lekkernijen noemen die je niet mag missen en je geproefd moet hebben!

Brabantse worstenbroodjes

Dé meest bekende en als je het ons vraagt lekkerste lekkernij is het Brabantse worstenbroodje. Brabantse worstenbroodjes staan zelfs op de lijst van immaterieel erfgoed. Het is een langwerpig rond broodje gemaakt van luxe wit brooddeeg dat is gevuld met lekker gehakt, vaak gekruid gehakt. Tegenwoordig zijn er zelfs mini worstenbroodjes en vegetarische worstenbroodjes. In Brabant zijn we het meest trots op onze worstenbroodjes. Dit omdat ze nergens zo lekker worden gemaakt als in de provincie Brabant. Ze zijn zelfs nergens anders te verkrijgen. Maar tegenwoordig kun je de worstenbroodjes ook boven de rivieren krijgen. Je kunt ze namelijk online bestellen!

Bossche koek

Een authentieke Bossche lekkernij. De originele Bossche koek wordt volgens het authentieke recept gemaakt. De koek die op een ambachtelijke wijze is gemaakt, dankt zijn heerlijke smaak aan de honing, de eerlijke ingrediënten en de bijzondere kruidenmelange. De Bossche koek bestaat al sinds 1865. Deze lekkernij moet je zeker een keer geproefd hebben!

Bossche Bol

Een Bossche Bol ook wel chocoladebol genoemd is een gebakspecialiteit uit Den Bosch die wordt gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade. Bossche Bollen zijn er in diverse maten. Normaal gesproken is de standaard doorsnee 12 centimeter. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een ‘reuzebol’ te bestellen. Deze hebben een dubbele diameter. De enige echte Bossche Bol is ook alleen maar te verkrijgen in de stad ‘s Hertogenbosch.

Dit is de top 3 van lekkerste lekkernijen uit Brabant. Kom dus langs in onze provincie om deze lekkernij te proeven. Of bestel tegenwoordig vanuit je luie stoel de échte Brabantse worstenbroodjes. Wat een luxe!

5/5 (1)

Beoordeling