Was menigeen jaren geleden al enthousiast over de salades waar McDonalds ineens mee op de proppen kwam, nu zijn dat de veggie maaltijden. Celebs en influencers gaan er helemaal op los.

 

“Jullie dachten zeker dat ik gister ineens vlees aan het eten was? Nope! Dat waren de nieuwe Veggie Nuggets van Mcdonalds,” schrijft You Tuber Kristina K. onder een foto waarop ze een bite neemt van een nugget recht voor een pak frites op haar Instagram post. Dat is weer eens wat anders dan een filmpje over ‘Haal het maximale uit jouw wimpers’ of ‘Waarom ik YouTube stom vind’.

Ook Anna Nooshin lijkt ze lekker te vinden. De in Iran geboren influencer, met inmiddels twee boeken op haar naam, en die vooral over mode blogt gaat nu ook voor de food fashion. En ja, als influencers als Nooshin de veggie nuggets verorberen, dan volgen er vast heel wat meer schapen over de dam.

 

Ook VEG van Jamie Oliver scoort hoge ogen

Eerder hadden we al Jamie Oliver die uitpakte met zijn boek VEG. Louter vegetarische recepten. Hij scoort ermee. Kortgezegd: gezonder en beter voor het milieu. Zo klaar als een klontje. Dus moeten we meer groenten eten. We gaan voor plantaardig, daar komt het wel op neer.

 

Volgens de site Culy is het opvallend dat Jamie zijn nieuwe boek géén vegetarisch boek noemt: het is een boek over groenten. Niet alleen voor vegetariërs of vegans, maar voor iedereen. Jamie: “Vegetarisch is naar mijn mening niet een clubje waar je wel of niet bij hoort, het gaat om de vraag: is het goed eten of is het géén goed eten?”

 

Nooshin heeft ruim 42duizend volgers

Dat daar nu ook een maaltijd van McDonalds onder geschaard kan worden, is twijfelachtig. Maar het werkt nu influencers er mee aan de haal gaan. Spontaan? Zo ziet het er niet uit. Op de foto van influenceer Nooshin en YouTuber Jessie Vuijk is duidelijk zichtbaar dat het om een heuse fotoshoot gaat. Dozen vol nuggets voor hun neus en een opgezette witte wand achter hen waarop ze goed uitkomen in hun zwarte outfits. McDonalds doet er in ieder geval goede zaken mee. Nooshin heeft ruim 42duizend volgers.

Naast de McChicken zijn er dan nu ook de Chicken McNuggets. Er komt geen kip aan te pas. De snacks zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Gewoon te krijgen in een Happy Meal. Of als portie van zes, negen of twintig stuks.

Lekker tijdens een dagje shoppen waarbij je met je volle Cowboysbag of rugzak dames vol aankopen wel een pauze kunt gebruiken.

Er is nog meer! En een domper

McDonald’s pakt nog verder uit door ook de vegetarische Falafel salade aan te bieden en een Veggie Homestyle Mexican Salsa. Doen de heren dan ook mee? Die zullen toch ook na een dagje werken met hun laptop in een rugzak heren wel een snack lusten. En dan nu de domper: De veggie nuggets zijn slechts verkrijgbaar tot en met 4 november. Waarom dat nou is?

No ratings yet.

Beoordeling