De ideale inrichting voor een keuken

Ga je verhuizen of ben je gewoon helemaal toe aan een nieuwe plek om je eten te bereiden? De perfecte indeling kan soms erg lastig zijn. Wij geven je vier tips voor de ideale inrichting van je keuken!

De ideale indeling

Volgens keukenexperts bestaat de ideale keukenindeling uit vijf zones: afwaszone, kookzone, voorraadzone, opbergzone en werkzone. Deze indeling is simpelweg bedacht zodat er minder hoeft te worden gelopen. Daarnaast zijn er ook vijf keukenvormen: i-vorm, l-vorm, u-vorm, parallel en kookeiland.

Bespaar onnodig werk

Iets belangrijks waar rekening mee gehouden dient te worden is de werkdriehoek. Dit is een denkbeeldige lijn tussen de drie meest gebruikte elementen: de afwasbak, het fornuis en de koelkast. Wanneer deze in een driehoek op elkaar zijn afgestemd bespaar je jezelf onnodig werk en worden je kookmomenten nog prettiger.
ideale inrichting voor keuken

Creëer ruimte voor jezelf

Om ervoor te zorgen dat de besteklade opgeruimd blijft, is het een goede optie een dubbele lade te plaatsen. Deze zie je in eerste instantie niet, maar wanneer je de bovenste lade naar achteren schuift komt de onderste lade tevoorschijn. Iets wat je ook kunt proberen om ruimte te besparen is je apparaten als een airfryer en een tostiapparaat wegwerken in kastjes. Een kastje met een draaiplateau is ook iets wat je vaak ziet, en daarnaast erg praktisch is om veel ruimte te besparen.

Vergeet het niet!

In je keuken zijn vaak ook verschillende ramen. Hoe zorg je ervoor dat deze schoon blijven? En dat je voldoende privacy houdt? Wanneer je aan het koken bent kan het voorkomen dat het vet uit de pan rondspettert. Door het gebruik van plissegordijnen top down bottom up- uitvoering schuif je de onderkant naar boven zodat viezigheid uit de buurt blijft. Om voor optimale privacy te zorgen wanneer je in de keuken staat plaats je houten jaloezieën. Door de simpele bediening van deze verticale lamellen kies je zelf wanneer je wel en niet gezien wil worden.

Wanneer je rekening houdt met de vijf zones, de werkdriehoek en de raambekleding heb jij straks de ideale inrichting van je keuken!

No ratings yet.

Beoordeling