Elke ochtend van een lekker kopje koffie genieten voor de dag start. Een moment van rust en normaliteit in dit bizarre jaar. En nu het coronavirus onze samenleving op slot heeft gezet, zijn koffiedates, afhaalbarretjes en een warme babbel met de barista momenten van ontmoeting geworden. Daar krijg je vaak zo’n kartonnen kopje of laat je misschien zelfs je herbruikbare koffiebeker vullen. Het zijn kleine stapjes in de horeca en voor jezelf. Wil jij ook zo’n kleine stapjes zetten bij jou thuis en kiezen voor een ecologische optie? Lees gezellig verder, zelfs met een kopje koffie in de hand.

Eindeloze keuze aan bonen

Meer en meer merken zoeken naar nieuwe en duurzame methodes om super koffie te maken: maar wat is nu echt goed voor het milieu? Wat zorgt voor minder afval? En belangrijker nog: hoe zorg je dat de kwaliteit optimaal blijft? De meest ecologische optie zijn bonen of gemalen koffie. Zo heb je bijna geen verpakking en de gemalen koffie kan gewoon bij het compost. Door koffie bijvoorbeeld in blikken te bewaren zoals bij Illy koffie, kan je de bonen ook lang houden en blijft de kwaliteit optimaal. Heb je wat extra tijd en wil je je eens een echte barista voelen? Kies dan eens voor een cafetière of een espressopotje. Doe er een beetje gemalen koffie in (vandaag wat meer intens en morgen wat fijngevoeliger?) en zet je eigen kopje koffie. Zo hoef je niet in te boeten op smaak, variëteit of kwaliteit en ben je goed bezig voor het klimaat!

Ecologische capsules

Vind je capsules praktischer? Een goede keuze zijn bijvoorbeeld de Illy Iperespresso capsules. Ze zijn handig en compact en zijn verrijkt met een intense smaak. De kartonnen verpakking kan je handig recycleren en ook de capsules kan je opsturen en worden gerecycleerd door Illy. Hoewel je hier iets meer afval hebt, heb je wel een enorme vrijheid: elke dag een ander smaakje of niet. Jij bent aan zet. Dit is dus iets meer voor de praktische koffieliefhebbers die een koffiemoment willen koesteren, nieuwe smaken willen proeven en niet te veel tijd willen verspillen. Zeg maar stilletjes count me in.

Kijk, het ecologische pad bewandelen is zeker niet moeilijk. Het is onderzoeken en proberen wat bij jou past, soms eens morsen en dan weer genieten van zo’n zalig kopje koffie. Nu de kleine stapjes zijn uitgestippeld, ga jij er mee aan de slag? Laat ons zeker weten waar je voor kiest en of je nog andere leuke ecologische opties hebt. En ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bestel eens een proefpakket en laat je verrassen!

No ratings yet.

Beoordeling