Koken is leuk, het is een vorm van ontspanning en extra leuk wanneer een bepaald gerecht gelukt is. Net is bij alles geldt ook

bij koken, goed gereedschap is het halve werk. Je hebt vast wel een staan prutsen om iets voor elkaar te krijgen omdat je niet over de juiste keukenhulp middelen beschikte? Daarom in dit blog vandaag 5 onmisbare keukenhulp middelen.

snijplank

Snijplank, een essentieel keukenonderdeel.

Deze is natuurlijk erg voor de handliggend, maar oh zo belangrijk in de keuken. Dit is echt een van de tools waar je niet zonder kunt. Zie je het al voor je, met je hakmes of scherpe keukenmes je komkommer of tomaten direct op je aanrechtblad snijden? Juist hier wordt je aanrechtblad niet mooier van en is het ook niet altijd even hygiënisch.

Een snijplank is daarom een tool waar je er zeker een of meerdere van in je keuken moet hebben. Het liefst meerdere met verschillende maten, en dan is zelfs hierin nog de keuze reuze. Naast de verschillende maten, kleuren en vormen. Kun je ook kiezen uit het soort materiaal en enkele kenmerkende functies die een snijplank kan hebben waardoor het nog prettiger werken wordt.

Denk hierbij aan een snijplank van Bamboe in plaats van Plastic, een een plank die op de rand een geultje rondom heeft, waarmee je voorkomt dat bepaalde vloeistoffen van producten die je snijd van het plankje zo op je aanrecht druipt waardoor het uiteindelijk snel een bende op het aanrecht wordt.

goede messen

Messenblok met kwaliteitsmessen.

Nog een erg voor de handliggend keukenhulpmiddel. Een messenset. Toch maken veel mensen hier eerst veel fouten mee. We kennen het allemaal wel, voor we aan de dure messen set zijn gegaan hebben we tal andere messensets geprobeerd die na enkele maanden al versleten waren en waardoor het snijden van de kipfilet voor de mexicaanse kip fajita’s ineens niet zo makkelijk meer ging.

Natuurlijk leren we van onze fouten en kun je beter direct wat meer geld uitgeven aan een duurdere messenset met messenblok. Een kwalitatief messenblokset gaat namelijk je hele leven mee. Wanneer je zelfs nog iets meer geld uitgeeft dan zijn ze er zelfs met levenslange garantie en kun je ze regelmatig terugsturen om ze bijvoorbeeld te laten slijpen.

pannenset

Pannen en pannensets.

Je zult wel denken: dat weet ik toch allemaal wel en al deze spullen heb ik allang. Toch is dit niet altijd het geval, want is jouw pannenset compleet? Hoe bak jij pannenkoeken? Of gril jij vlees of vis? En dan hebben we het nog niet over poffertjes voor de kinderen gehad of die hele grote gietijzeren pan voor de lekkerste stoofschotels.

Ja je leest het al. Je denkt nu vast inderdaad had ik een van deze pannen maar, dat had me zoveel werk gescheeld. Want geloof me er gaat een wereld voor je open wanneer je pannenkoeken in een speciale pannenkoeken pan bakt. Het gaat sneller en ze worden mooier. Ook een gietijzeren geëmailleerde pan zorgt voor een veel intensere smaakbeleving en zijn ze ontzettend goed bestendig tegen aanbakken, waardoor je ze altijd weer helemaal schoon krijgt.

Zorg dat je pannenset compleet is, en je op basis van de door jouw regelmatig gemaakte recepten  je de juiste pannen in je keuken hebt.

keuken combi

Een oven, of combi magnetron.

Wij bereiden ons eten het liefst in een oven. Het eten is zoveel lekkerder, je hebt veel minder vet nodig, waardoor een gerecht al snel een stuk gezonder bereid kan worden. En kun je een hele maaltijd in een keer bereiden en deze in de oven garen.

Een oven heeft veel voordelen. Hoewel er ook combimagnetrons zijn, die ook een ovenfunctie hebben, raden wij deze niet aan. De ovenfunctie is vaak niet heel goed, en beperkt. Een echte hetelucht oven werkt veel beter en worden je gerechten veel beter bereidt.

In tegenstelling tot messensets, pannensets en snijplanken. Is een hetelucht of elektrische oven een duurdere aanschaf. Iets dat je niet zo een twee drie koopt. Het begint pas bij enkele honderden euro’s en hoe beter, hoe meer functies hoe meer je betaald. Natuurlijk is er ook veel merk verschil en betekent een bekend en duurder merk niet altijd meteen dat deze veel beter zijn dan bijvoorbeeld een oven die honderd of misschien wel tweehonderd euro goedkoper is.

Producten bestellen met flinke korting.

Omdat het aanschaffen van een oven best duur kan zijn. En wij ook willen dat jij de beste kwaliteit voor een mooie prijs krijgt. Kun je bijvoorbeeld via Coolblue of Bol.com op zoek gaan naar een nieuwe oven. Wanneer je  voor korting op bepaalde producten eerst deze website bezoekt, dan kun je erg veel geld besparen door het vinden van een scherpe aanbieding voor de beste prijs deals.

bespaardeals

Keukenmachines, maak je leven in de keuken nog eenvoudiger.

Zelfs in met Michelinsterren bekroonde restaurants gebruiken ze keukenmachines en andere hulpmiddelen die het bereiden van gerechten makkelijker maken. Dus waarom zou jij dat in je keuken thuis niet doen?

Een keukenmachine is ideaal wanneer je veel snijwerk hebt. Je kunt natuurlijk geraspte kaas kopen, maar deze is nooit zo lekker en kun je het beste zelf je kaas raspen, dan heb je nog invloed op welke kaas je raspt aangezien lang niet alle kaassoorten in geraspte vorm verkrijgbaar zijn. En zou je zelfs kunnen overwegen om een mix van geraspte kazen te maken door zelf verse kaas te raspen met je keukenmachine.

Een ander voorbeeld is wanneer je bijvoorbeeld een recept voor Paprika soep gaat bereiden. Hier gaat natuurlijk veel Paprika in en zul je veel Paprika’s moeten snijden. Dit gaat veel sneller en met de keukenmachine. Aangezien de vorm van de gesneden stukje er niet toe doet kun je dit net zo makkelijk op deze manier uitvoeren. Ook voor de beste prijs kijk je bij de keukenmachines van Coolblue.

Natuurlijk zijn er nog veel meer handige keukenhulp middelen. Dit zijn er echter 5 en daarmee genoeg leesvoer voor nu. We horen graag jouw ervaring met jouw favoriete keukentools. 

5/5 (1)

Beoordeling