Nu de decembermaand weer voorbij is het in januari tijd om weer wat gezonder te eten. Het nieuwe jaar willen we toch gezond en lekker beginnen? Ook ik heb veel lekkere en veel ongezonde dingen gegeten afgelopen maand.


De hoogste tijd dus om het in januari allemaal wat gezonder te doen. Ik ben zeker toe aan meer verse groente en fruit, met deze paprika soep moet dat zeker lukken! Met dit recept begin je het jaar goed! Dit recept is het basisrecept voor paprika soep. Je kunt er naar hartenlust mee variëren. Wat ook handig is, je kunt het invriezen zodat je ook een gezonde lekkere maaltijd op tafel kunt zetten wanneer je niet zoveel tijd hebt!
Deze ingrediënten heb je nodig
2 rode paprika’s in strookjes
1 courgette in blokjes gesneden
1 ui in ringen
2 fijngesneden teentjes knoflook
0,5 gezeefde tomaten
2 (groente) bouillonblokjes
1 liter water
snufje peper

Zo maak je het
Snijd als eerste de groenten en bak eerst de ui en knoflook aan in een groep pan die geschikt is voor soep. Voeg daarna de paprika strookjes en de courgette toe. Bak deze kort mee. Voeg daarna het water erbij en doe de (groente) bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.

Zet vervolgens het vuur op de laagste stand en laat het 20 minuten intrekken. Op die manier worden de paprika’s en courgette lekker zacht. Doe daarna het mengsel in een blender en zet ‘m op de laagste stand. Meng het net zolang door elkaar totdat er een gladde soep is ontstaan.

paprikasoep recept

Giet daarna de soep terug in de grote pan en voeg de gezeefde tomaten toe. Roer het opnieuw door elkaar en breng het naar wens op smaak met een snufje peper.

Even een andere soep
Gerecht uitgeprobeerd en toe aan een nieuw recept? Probeer dan ook eens venkelsoep! Een heerlijk gerecht dat snel en gemakkelijk te maken is. Venkelsoep is een combinatie van venkelknol en prei. Goed te eten als gezonde avondmaaltijd of puur als tussendoortje.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4/5 (3)

Beoordeling