In het begin had niemand gedacht dat foodboxen zo succesvol zouden zijn. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken en zijn er met de jaren steeds meer maaltijdbox aanbieders bijgekomen. Namen zoals HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu en Smartmat hebben zich dan ook ruimschoots bewezen met allemaal hun eigen unieke maaltijdbox concept.

Wat is een foodbox?

Mocht je nog niet helemaal weten, wat een foodbox precies inhoudt, let dan nu even op. Maaltijdboxen zoals de foodbox meestal wordt genoemd, zijn bedacht om je leven makkelijker en gezonder te maken. De vraag naar makkelijke recepten en gezonde voeding groeide en hier speelden bedrijven zoals HelloFresh goed op in.

Zie het als een abonnement op boodschappen waarmee je complete gerechten voor de hele week mee in huis haalt. Het is een vrijblijvend abonnement dat je altijd kunt opzeggen, waarbij gebruik gemaakt wordt van kraakverse producten die direct bij de boeren en producenten vandaan komen.

Met dit een maaltijdbox bespaar je een heleboel tijd op boodschappen doen en zelf gerechten verzinnen die lekker, gezond en inspirerend zijn. Een heleboel gemak en lekkere verse gerechten zo uit een maaltijdbox.

Er zijn in Nederland & België meerdere maaltijdboxen die je kunt bestellen. Welke dit zijn, waar ze bezorgen en wat hun gerechten en kenmerkende eigenschappen zijn. Kun je allemaal lezen wanneer je deze website bezoekt. Dit is een website die alle maaltijdboxen met elkaar vergelijkt en je een duidelijk beeld krijgt van welke foodboxen er zijn, wat ze kosten en waar ze onder andere bezorgen.

lekkere recepten

Welke maaltijdboxen zijn er?

Er zijn momenteel veel verschillende aanbieders van maaltijdboxen. Eerlijk gezegd teveel om in een blog op te noemen en te beschrijven. Daarom houden we de lijst wat korter en kijken we alleen naar de belangrijkste aanbieders die er kwaliteit en met hun eigenschappen boven uitsteken.

Smartmat – België.

Dit is een van de eerste maaltijdbox concepten dat begonnen is in België. Het bedrijf heeft een mooi aanbod van boxen waarin voor ieder wat wils is. Samen met boeren uit de regio bieden ze verse lokale producten aan in de te bestellen boxen. Ze hanteren verschillende thema’s zoals boxen voor families, stellen, maar ook mensen met een speciaal dieet en zelfs een ontbijtbox.

hamburger recept

Marley Spoon – Wereldwijd

Dit is net als HelloFresh een van de twee internationaal opererende bedrijven. Marley Spoon bezorgt hun maaltijdboxen in meerdere landen zoals, Engeland, Oostenrijk, Amerika, Australië en natuurlijk België en Nederland. In elk land werkt Marley Spoon met lokale bedrijven samen om zo verse en duurzame producten aan te kunnen bieden. Een team van food deskundigen bedenkt elke week weer de nieuwe gerechten waar je zelf uit kunt kiezen om er zo voor te zorgen dat je altijd leuk, lekker en gezond aan het eten bent. Wat MArley Spoon bijzonder maakt zijn de recepten. Ze gebruiken regelmatig de lekkerste en originele street food recepten en verwerken graag de nieuwste foodtrends in hun menu.

HelloFresh – Wereldwijd.

Dit is ook net als Marley Spoon een bedrijf dat in veel landen hun maaltijdbox aanbiedt. Zonder meer is HelloFresh een van de grootste en misschien wel de bekendste maaltijdbox aanbieder. Dit verschilt per land, zoals in Amerika waar je nog veel meer grote namen hebt zoals Blue Apron, Home Chef, Plated en Munchery kan het zijn dat helloFresh daar niet de grootste en ook niet de eerste maaltijdbox was.

Voor Nederland en België is dit anders. Hier is HelloFresh zonder meer de bekendste. Dat neemt niet weg dat dit meteen ook de beste moet zijn, want dat is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. De genoemde maaltijdboxen in dit artikel zijn allen even goed en bieden hun eigen unieke ervaring aan.

HelloFresh onderscheidt zich vooral door de simpele constructie, de vele recepten en mogelijkheden voor het aantal gerechten en personen waar je voor kunt bestellen.

recept

Ekomenu België & Nederland.

Ekomenu is een van de nieuwste maaltijdboxen, maar ook niet meer zo nieuw. Ekomenu oprichter Jack Stroeken heeft eerst bij Willem & Drees gewerkt waar hij ruim de gelegenheid heeft gehad om de foodbox markt onder de loep te nemen. Wat hem opviel was dat er nog een gat open lag om opgevuld te worden, Namelijk dat van mensen met speciale eet voorkeuren zoals vegetariërs, veganisten, mensen met een lactose intolerantie of die liever glutenvrij eten. Andere maaltijdbox aanbieders deden hier niets mee en besloot Jack daarom om Ekomenu op te starten. Klik hier voor meer informatie.

Daarmee is nog niet alles gezegd want ook biologische producten werden wel gebruikt, maar er was nog geen een maaltijdbox die 100% biologisch was. Ekomenu is dat wel en speelt daarmee goed in op de vraag naar biologisch en duurzaam eten een gerechten voor mensen met speciale voorkeuren. Zo is er naast de bovengenoemde menu’s ook een menu voor zwangere vrouwen, het zogeheten 9 maanden menu, en een menu voor mensen met diabetes.

gezond eten

Andere kookbox aanbieders.

Wat ons betreft zijn dit 4 maaltijdboxen die je zeker een keer geprobeerd moet hebben. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Mocht je bovenstaande boxen al meer dan eens hebben geprobeerd en toe zijn aan iets nieuws. Dan zou je in Nederland kunnen kijken naar foodboxen zoals die van: Allerhande of Willem & Drees. In België zijn er nog goede alternatieven zoals 15gram en Foodbag.

Tot slot.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw maaltijdbox ervaring. Laat daarom een reactie achter op dit artikel door gebruik te maken van het reactieveld hieronder. Laat ons en andere websitebezoekers weten welke box je hebt geprobeerd en wat jouw ervaringen waren. Hiermee help je anderen weer makkelijker kiezen welke foodbox ze het beste kunnen bestellen.

 

5/5 (1)

Beoordeling