Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lekkeremaaltijd bestaat vandaag bijna een halfjaar, tijd voor een feestje! Deze keer een lekkere snelle chocoladetaart. Vandaag toch een beetje speciaal, een extra verwenning op z’n plaats!


Deze lekkere snelle chocoladetaart is zoals de naam doet vermoeden makkelijk en snel te bereiden. Een speciale taart zoals ik ‘m vroeger wel eens maakte. Ouderwetse gezelligheid!

Natuurlijk heb je voor dit recept geen kookboek nodig, deze taart maak je zo snel dat je na het bereiden denkt ‘was dit het’? Hij smaakt niet alleen zoals je mag verwachten van een chocoladetaart, hij ademt alles wat een chocoladetaart moet hebben. Met een heerlijke topping als toefje. Je kunt in plaats van cacaopoeder ook poedersuiker gebruiken, een tip voor de aankomende feestdagen!

Chocolade, ik ben er dol op! Niet te machtig, maar wel vol van smaak. Deze variant kun je bereiden door middel van een pakje, maar je merkt dat hij lekkerder is zonder zakjes en pakjes! En natuurlijk is deze lekkerder dan een taart uit een pakje. Wil je een uitgebreidere chocoladetaart maken? Bekijk dan dit recept eens. Veel succes!




Deze ingrediënten heb je nodig
2 dl suiker
2 eieren
125 gram cacaopoeder
1 tl vanillesuiker
1 snufje zout
75 gram (room)boter
1,5 dl meel

Zo maak je het
Verwarm als eerst de oven voor op 150 graden. Smeer een taartvorm van 24cm doorsnee in met boter en bestrooi het met een kleine hoeveelheid meel. Pak een grote kom en doe hier de suiker, eieren, 75 gram cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout in. Meng dit door elkaar en voeg de boter toe en meng deze ook door het mengsel.

zelf chocoladetaart maken

Tot slot voeg je de rest van het meel toe. Blijf het mengsel roeren totdat er een mooi glad beslag ontstaat. Giet het chocolademengsel daarna in de taartvorm. Met een spatel egaliseer je de bovenkant. Zet vervolgens de taart in de voorverwarmde oven en laat deze ongeveer 20 minuten staan. Zet de taart daarna op het aanrecht om af te koelen. Zodra de taart is afgekoeld strooi je de rest van het cacaopoeder over de taart heen. Eventueel met een leuk vormpje, hier kun je leuk mee spelen in ieder geval.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Lekkere snelle chocoladetaart
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.7Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Lekkere snelle chocoladetaart


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 2 dl suiker 2 eieren 125 gram cacaopoeder 1 tl vanillesuiker 1 snufje zout 75 gram (room)boter 1,5 dl meel
Price: 7

Directions:
Verwarm als eerst de oven voor op 150 graden. Smeer een taartvorm van 24cm doorsnee in met boter en bestrooi het met een kleine hoeveelheid meel. Pak een grote kom en doe hier de suiker, eieren, 75 gram cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout in. Meng dit door elkaar en voeg de boter toe en meng deze ook door het mengsel. Tot slot voeg je de rest van het meel toe. Blijf het mengsel roeren totdat er een mooi glad beslag ontstaat. Giet het chocolademengsel daarna in de taartvorm. Met een spatel egaliseer je de bovenkant. Zet vervolgens de taart in de voorverwarmde oven en laat deze ongeveer 20 minuten staan. Zet de taart daarna op het aanrecht om af te koelen. Zodra de taart is afgekoeld strooi je de rest van het cacaopoeder over de taart heen. Eventueel met een leuk vormpje, hier kun je leuk mee spelen in ieder geval. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Eva

    Ik houuuu van chocolade taart! <3 Maar eigenlijk maak ik het zelf te weinig haha, ik koop ze altijd. Zo'n snelle makkelijke bereiding wil ik wel eens proberen 🙂

    Beantwoorden
  2. Lotte

    Oew ziet er erg goed uit. Ik ga is puzzelen hoe ik hem kan maken zonder boter en suiker. Weet dat ik de suiker kan vervangen met kokosbloesemsuiker alleen nog even denken wat ik met de boter ga doen haha.

    Beantwoorden
  3. Nancy

    Ik heb deze gemaakt. Alleen een glad beslag is mij niet gelukt. Het was eerder een vaste massa. Heb ik dan ergens een fout gemaakt? Precies de hoeveelheden gebruikt die je vermeld hebt.
    Misschien wel handig als er bij meel en suiker ipv dl. ook grammen gebruikt worden, net zoals wel gedaan is bij het cacaopoeder. De taart staat nu in de oven. Ben benieuwd hoe dat hij eruit komt en gaat smaken?

    Beantwoorden
  4. Michel

    Hoi Kim,

    Ziet er erg lekker uit 🙂
    Ik heb net ook al gereageerd op je post in kokswereld 😉

    Top bloggie heb je ,ga zo door meid!

    Groetjes Michel

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.