Deze heerlijke zomerse salade is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Door de verschillende kleuren van de ingrediënten maakt het tot een zomers plaatje. Dit garnalenrecept is zeker de moeite waard om te proberen!

De laatste weken ben ik flink bezig geweest om snelle, makkelijke en gezonde maaltijden te verzinnen. Recepten die net dat beetje extra hebben, zo ook deze lekkere garnalen noedels salade. Recepten die eruit zien alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar dat je er in totaal nog geen halfuurtje mee bezig bent geweest. Gerechten die bijzonder smaken, gezonde ingrediënten bevatten en weinig moeite kosten om te bereiden. Zo geniet je doordeweeks ook van een lekker gerecht.

Een van deze creaties is de garnalen noedels salade. De Aziatische noedels zijn al sinds jaar en dag een favoriet van mij. Een kom vol gezonde producten die een rijke volle smaak hebben. Klinkt goed nietwaar? Met de toevoeging van avocado en een paar muntblaadjes geeft het een knapperige bite. Met het onderstaande gerecht ben je maximaal 30 minuten bezig, waardoor het uitermate geschikt is om doordeweeks te bereiden.
Deze ingrediënten heb je nodig
100 gr noedels
150 gr garnalen
1 avocado
1/2 mango
5 radijsjes
1/4 komkommer
handje cashewnoten
1 el honing
3 el sojasaus
1 el witte wijnazijn
1 teentje knoflook

Zo maak je het
Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven. Als deze zijn gekookt volgens de verpakking spoel ze af met koud water. Verwarm wat olijfolie in een pan. Snij de knoflook teen in fijne stukjes en voeg toe aan de pan samen met de garnalen, en bak de garnalen gaar.

Snijd nu de komkommer in stukjes en vervolgens de radijsjes in schijfjes. Schil de avocado en mango en snijd ze in mooie stukjes. Nu kun je de dressing voor het gerecht maken. Meng de honing met de witte wijnazijn en de sojasaus. Voeg nu alles samen zodat het 1 mooi geheel wordt even goed doorroeren en maak het gerecht af met de cashewnoten.

noedels salade

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling