Geef je binnenkort een feestje? Misschien wil je dit jaar je verjaardag wel eens extra groots aanpakken, of heb je een mooi jubileum in het verschiet? Er zijn tal van redenen te verzinnen waarom je een gezellig feestje zou kunnen organiseren voor vrienden en/of familie. Bij het organiseren hiervan loop je echter altijd direct tegen een heel belangrijke vraag aan: wat doen we qua eten?

Wat wordt er gevierd?

Om te bepalen wat je je gasten qua eten en drinken voor wilt schotelen, is het belangrijk om eerst goed duidelijk te hebben voor welke gelegenheid je precies een feestje geeft. Dit bepaalt namelijk in grote mate het soort hapjes en drankjes dat je kunt serveren.

Een voorbeeld? Voor een kinderverjaardag heb je bovenal een mooie, lekkere verjaardagstaart nodig, en wil je het als het om drankjes gaat misschien alcoholvrij houden. Geef je een feestje ter ere van je eigen verjaardag, en verwacht je weinig kinderen? Dan kies je natuurlijk voor meer ‘volwassen’ hapjes en drankjes.

Naast de gelegenheid van het feestje is ook het tijdstip en de locatie van belang. Begint je feest in de middag, en loopt het door tot in de avond? Dan wil je natuurlijk dat je gasten geen honger hoeven te hebben, en zorg je voor een avondmaaltijd. Heb je veel ruimte dan zou je deze maaltijd gezamenlijk aan een eettafel kunnen nuttigen, bij beperkte ruimte zijn schalen met hapjes een beter idee.

 

Catering inhuren of zelf koken?

Als je duidelijk hebt wat voor feestje je precies viert, en wat je qua eten en drinken in gedachten hebt, is het tijd om te gaan bepalen of je dit zelf gaat verzorgen of dat je het uitbesteedt aan professionals.

Aan beide keuzes zitten voordelen, maar er kunnen ook nadelen aan zitten. De reden dat mensen aarzelen voor ze een cateringbedrijf inschakelen is vaak het kostenplaatje. Om zeker te weten dat je een redelijke prijs betaalt is het goed om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Zeker in grote steden is er vaak volop keuze, zoek even op catering Amsterdam en je hebt heel wat resultaten. Let wel op: de prijs is belangrijk, maar de kwaliteit van het gebodene ook. Vraag dus altijd om referenties en zoek zelf ook actief naar recensies voor je een cateringbedrijf inhuurt.

Ben je zelf dol op koken? Dan kan het ook een idee zijn om zelf de hapjes en drankjes te verzorgen. Houd er wel rekening mee dat dit veel tijd kan kosten en let goed op dat je niet alleen maakt wat je zelf lekker vindt. Veel van je gasten zullen het waarderen als zij bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor vegetarische hapjes. Zorg dat je voor ieders iets wils bereidt, want niets is zo vervelend als schalen onaangeroerde hapjes en hongerige gasten die niets van hun gading kunnen vinden.

 

No ratings yet.

Beoordeling