Tailgating, een trend in opkomst in Europa?

Het is niet ongebruikelijk dat trends uit andere werelddelen overwaaien naar Europa en Nederland in het specifiek. Iets wat we in praktisch alle landen over de hele wereld gemeen hebben, is de liefde voor sport en de liefde voor lekker eten. In Amerika weten ze als geen ander deze twee grote liefdes met elkaar te combineren en om te toveren tot een (klein)  volksfeest. Dit is een trend die zeker mag overwaaien naar ons kikkerlandje.

Wat is tailgating?

De vrije vertaling van het Engelse woord tailgating is bumperkleven. Het zegt echter niet heel veel over de tailgating feesten die veel in de Verenigde Staten worden gehouden. Tailgating feesten vinden van oorsprong plaats op parkeerterreinen van evenementen waarbij de kofferbak van de auto centraal staat. Daar dankt een tailgating feest tenslotte ook de naam aan. Het is een gezellig samenzijn van familie en vrienden waarbij onder het genot van een hapje en een drankje de start van een groot evenement wordt ingeluid. Vaak wordt de BBQ aangezet en wordt er vlees gegrild en bier gedronken.

Grootste sportevenementen

Als je denkt dat een WK voetbal groots is, dan heb je nog nooit iets als de Super Bowl van het American Football meegemaakt. Mensen leven hier maanden naar toe, er wordt volop gespeculeerd over de acts die tijdens de rust te zien zijn, maar vooral ook over wie de Super Bowl gaat winnen. Een dankbaar onderwerp voor wedden op sport apps. En terwijl de Amerikanen zich hiermee bezighouden, verzamelen ze zich in parken en op parkeerplaatsen om op schermen de wedstrijd te volgen. Wellicht dat tailgating feesten populairder in de VS zijn omdat de sportevenementen daar veel groter en intenser beleefd worden.

De lekkerste hapjes voor een tailgate feest

Wil jij graag meegaan in deze super leuke Amerikaanse trend en wellicht een trendsetter in Nederland worden? Dan heb je wat voorbereiding nodig. Allereerst nodig je iedereen uit waar je wel een feest mee kan bouwen. Verder is het belangrijk om te bepalen of je de wedstrijd thuis gaat kijken of zelfs gaat bezoeken. Je hebt dan nog genoeg tijd om voor iedereen kaarten te regelen. Je kunt het een Amerikaans feest maken door iedereen te vragen om iets zelfgemaakts mee te nemen. Maak je ook zelf wat hapjes? Vooral vlees, heel veel vlees is onmisbaar bij een echt tailgate feest. Denk aan hamburgers, kip en bbq worsten. Een lekkere frisse salade wordt altijd op prijs gesteld. Maak een pastasalade of een aardappelsalade en vergeet niet stokbrood mee te nemen. Sla wat alcoholische versnaperingen in, maar vergeet niet te denken aan de mensen die geen alcohol drinken. Zorg ervoor dat je alles goed verpakt en waar nodig kunt koelen, bijvoorbeeld in een koelbox. Dingen die je thuis al kunt maken, zoals de salade, zorgen ervoor dat je zelf ook meer kunt relaxen op locatie. Heb jij al een evenement in gedachten? Een leuke voetbalklassieker misschien?

No ratings yet.

Beoordeling