Style over substance – en andersom | De mooiste serviezen

Wat vind je belangrijker voor serviezen en/of decoraties in je keuken en eetkamer; de functie of de esthetiek? In onderstaand artikel willen we bewijzen dat je lang niet altijd een keuze hierin hoeft te maken.

Het is heel simpel; je haalt in huis wat je nodig hebt. Maar wat heb je nodig en waarvoor precies? Dat bepaal je natuurlijk puur aan de hand van wat er in jouw interieur en huishouding nog ontbreekt. Aantrekkelijke decoraties, design servies of een combinatie daarvan. Want het een hoeft het ander niet uit te sluiten! Verschillende merken weten namelijk het nuttige met het aangename te verenigen. Is dat ook iets waar jij naar op zoek bent? Lees dan snel verder om enkele schoolvoorbeelden van functioneel design op het gebied van servies te ontdekken!

Arabia

Zodra we het hebben over een merk om rekening mee te houden, dan doelen we wel op Arabia. Onder andere de Paratiisi reeks is per definitie geschikt om zowel je eettafel als je interieur mee te verrijken. Qua vorm en opdruk is dit servies werkelijk tijdloos te noemen. Dat laatste geldt ook voor Arctica, hoewel deze serie het moet hebben van egaal witte onderdelen. En wat te denken van de blauwe 24h Tuokio borden, schalen en bekers? Hiermee heeft topdesigner Heikki Orvola werkelijk een meesterzet gedaan! Bekijk ook de andere sets om te zien hoe je je persoonlijke stijl kunt uitbreiden.

Alessi

De eigenzinnigheid van Alessi laat zich al snel gelden. Voor iedere gelegenheid is er wel een set ontworpen. Zo heeft dit prestigieuze merk een serie die zich volledig met kerst bezighoudt. We hebben het dan over decoraties die zowel je kasten als vensterbanken én je kerstboom weten op te fleuren. En je eetkamer natuurlijk! Ook voor wijnliefhebbers valt er genoeg te ontdekken. We hebben het dan niet alleen over prachtige glazen maar ook over unieke en golvende wijnrekken. En wat te denken van een vrolijk sommeliersmes in de vorm van een papegaai? Om over de sprankeling van het Circus servies nog maar te zwijgen!

Iittala

Wie echt iets bijzonders zoekt, vindt het in het Finse merk Iittala. Borden, koppen en schotels van meesters op het gebied van design. Ook aan decoraties wordt volop aandacht besteed; denk hierbij aan de vrolijke theelichtjes van Kivi en de schitterende glazen vogels uit de Birds by Toikka reeks. Schitterend glas vind je in de Ultima Thule collectie, gebaseerd op smeltend ijs. Al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw heeft Tapio Wirkkala hier keer op keer weer furore mee gemaakt.

5/5 (1)

Beoordeling