Ken jij Durbuy al? Durbuy ligt in Wallonië en is een middeleeuws stadje in de Belgische Ardennen. Het is een heerlijke omgeving voor een weekend weg. Toeristen weten deze plek dan ook te vinden. Maar zij komen niet alleen voor de mooie natuur. Want ook als je van goede culinaire gerechten houdt, zit je in Durbuy helemaal goed. Want Durbuy staat ook bekend om haar zeer goede restaurants. Gastronomie staat in dit stadje namelijk in het middelpunt. Want wist je dat Durbuy de beste restaurants van de Ardennen heeft? Maar wat maakt deze restaurants dan zo bijzonder? In dit artikel geven wij jou 5 redenen waarom het heerlijk eten is in dit mooie, culinaire stadje.

Lokaal en seizoensgebonden

Veel restaurants in Durbuy maken veelvuldig gebruik van lokale en seizoensgebonden producten. Dit zorgt voor een hele pure smaak van de gerechten. Bovendien is het veel duurzamer om producten uit eigen streek te gebruiken. Maar ook vinden ze in Durbuy tradities heel belangrijk en komen veel producten van familiebedrijven en lokale boerderijen. Zoals een biologische geitenboerderij waar je ook zelf heerlijk verse geitenkazen kunt kopen. En de ambachtelijke jamfabriek vind je wel 40 soorten eigengemaakte jam. Maar ook bijzondere kruiden en oliën.

Romantisch dineren

In Durbuy is het naast heerlijk eten, ook heel romantisch dineren door de kleine, charmante straatjes. Durbuy is een oude stad en heeft veel cultuur. De meeste restaurants bevinden zich dan ook in de Middeleeuwse pandjes Dit geeft veel sfeer en maakt een avondje uit eten bovendien extra bijzonder.

Franse keuken

Durbuy kent verschillende restaurants die veelal zijn gebaseerd op de goede Franse keuken. Er zijn ook restaurants te vinden met een Michelin ster. Maar ook zijn er voldoende betaalbare restaurants te vinden. De prijs-kwaliteitverhouding van restaurants in Durbuy is eigenlijk altijd goed.

Een bekend en lekker gerechtje is bijvoorbeeld de ‘tartouille’. Dit is een soort hartige quiche gemaakt van eieren en spek. Een tartouille zelf maken is ook een aanrader. En bezoek Durbuy ook zeker ook eens in de herfst want wildgerechten kunnen ze hier als de beste klaarmaken.

Eigen bierbrouwerij

Durbuy heeft ook een eigen kleine en ambachtelijke bierbrouwerij. Als je van een lekker en vooral puur biertje houdt, dan is deze bierbrouwerij zeker een bezoekje waard. Durbuy staat bekend om haar Marckloff bier. Het is geen zwaar bier en het heeft een licht bittere smaak. Dit unieke biertje is alleen ter plekke verkrijgbaar. Bovendien kun je een bezoek aan de bierbrouwerij ook combineren met een gastronomische wandeling in Durbuy.

Kerstmarkt

Durbuy heeft ook ieder jaar een gezellige Kerstmarkt waar je alle bijzondere regionale producten van het stadje kunt vinden. Om te proeven en om van te genieten. Maar misschien ook wel om mee naar huis te nemen en de heerlijke smaken van Durbuy nog even vast te houden.

Kortom, gelegen in de Belgische Ardennen, tussen bossen en rivieren, is het heerlijk ontspannen in het kleine maar sfeervolle stadje Durbuy. Maar ook kom je hier voor culinair genot met haar uitstekende restaurants, ambachtelijk bier en (h)eerlijke regionale producten.

No ratings yet.

Beoordeling