In de zomermaanden wil je niet te lang in de keuken staan. Dit kost veel tijd en je wilt gewoon het liefste lekker buiten zitten in je vrije tijd. Daar komt nog eens bij dat je in de zomer het vaak te warm hebt om te lang in de keuken te staan. Gelukkig zijn er handige tools waarmee je vrij snel een zomers gerecht op tafel kan zetten. Een aantal tools die je zeker weten in huis moet hebben voor aankomende zomer hebben we voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke je nodig hebt voor het klaarmaken van snelle zomerse gerechten.

Slowcooker voor een zomers gerecht

Bij een slowcooker denk je misschien niet zo snel aan een snel zomers gerecht. Maar wel als je weinig tijd wilt besteden aan de voorbereiding. De voorbereiding van de slowcooker kan je de avond van tevoren doen. Bijvoorbeeld voor je naar bed gaat. Zodra je naar je werk gaat zet je de slowcooker aan. Bij thuiskomst is jouw zomerse maaltijd klaar. Als je eenmaal een slowcooker in huis hebt ga je hem steeds vaker gebruiken om eten te bereiden. Het is een snelle manier om s’avonds niet meer in de keuken te staan. Je kan zo lekker in het zonnetje je favoriete maaltijd eten en genieten van de zon. In plaats van urenlang in de keuken staan.

 

Maak maaltijden klaar in de keukenmachine

Ben je uren kwijt aan het snijden van alle ingrediënten? Dan hebben we een tip voor je namelijk het bereiden van maaltijden in de keukenmachine. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een lekkere maaltijd te bereiden. Binnen een paar minuten snijd je alles fijn in de keukenmachine. Even opbakken en wat pasta of rijst erbij en je hebt al een snelle zomerse maaltijden. Je kan de keukenmachine ook gebruiken voor het bereiden van een frisse salade. Perfect als je geen trek hebt in een warme maaltijd.

 

Bereid grote porties en warm ze op

Kook je altijd te veel? Je kan ook expres te veel koken. Vries vervolgens de porties die je over hebt in. Je hebt zo altijd een warme maaltijd die je tijdens een warme zomerdag kan opwarmen. Naast een vriezer is de combimagnetron je beste vriend. Met de beste combimagnetron kan je de maaltijd opwarmen en heb je een snel zomers gerecht op tafel. De meeste mensen kunnen niet zonder een combimagnetron. Zorg er dus voor dat je er zelf ook één in huis hebt. Je kan zo oude maaltijden uit de vriezer opwarmen en nog een keer opnieuw serveren. Zo hoef je op warme dagen niet lang in de keuken te staan.

 

Ga picknicken in de natuur

In de zomer wil je zoveel mogelijk buiten genieten van de zon. Je hoeft hiervoor niet eens een warme maaltijd te bereiden. Je kan een picknick voorbereiden en eventueel mee naar de natuur nemen. Het enige wat je nodig hebt is een koelbox om alles mee te nemen en koel te houden. Bij aankomst spreid je een kleedje en kan je genieten van een snel zomers gerecht en de schitterende natuur. Hou bij het kopen van een koelbox wel rekening met het gewicht. Je moet tenslotte de koelbox ook weer meeslepen.

 

Schaf een barbecue aan!

De beste manier om een zomers gerecht te maken is natuurlijk met de barbecue. Je hoeft hierbij niet te denken aan de uitgebreide avonden barbecueën. Je kan ook gewoon een steak erop grillen, wat aardappels erbij en je bent klaar. Kortom de barbecue is de must-have voor de zomer! Laat de warme avonden maar komen want je bent er helemaal klaar voor.

No ratings yet.

Beoordeling