Slecht weer, dat is de grootste irritatie voor Nederlanders die willen barbecueën. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. De webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten over de grootste barbecue irritaties. Opvallend: alle ondervraagden geven aan zich wel eens te ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden. En dat terwijl de houtskoolbarbecue, het type dat het meest ruikt, toch veruit het populairst is bij alle ondervraagden. Meer dan 50% gebruikt de houtskoolbarbecue als het mooie weer zich aanbiedt. Blijkbaar stinkt de eigen barbecue toch minder dan die van een ander.

Mensen die niet goed kunnen barbecueën

De afwas en het schoonmaken van de barbecue wordt door 18% van de respondenten genoemd als grootste irritatie. Lawaai, geschreeuw en andere geluidsoverlast van buren scoren ook hoog (13%) op de irritatielijst. Net als mensen die niet goed kunnen barbecueën (17%). Uiteraard zijn dit altijd anderen en niet de ondervraagden zelf. Overigens geeft de helft van de ondervraagden aan zich nergens aan te ergeren, zij genieten dus altijd.

Een greep uit de antwoorden:

  • “Mensen die de barbecue 15 minuten voor ze willen gaan grillen pas aansteken.”
  • “Slecht bereid vlees”
  • “Als het donker gebakken is en niet gaar”
  • “Dat je sommige gasten niet zelf kan laten BBQ’en en omdat ze alles tegelijk op veel te hoge temperaturen het vlees laten verbranden en vanbinnen het nog niet gaar is.”
  • “Dat de buren niet weten hoe ze moeten BBQ’en.”
  • “Dat je alsnog aan het koken bent… zou heerlijk zijn als het gedaan zou worden door iemand anders!”

BBQ-radar en 100% mooi weer garantie

De webshop in barbecuecatering ondervroeg niet alleen haar klanten, maar ondernam ook meteen actie op basis van de resultaten. Zo is op de BBQ-radar te zien aan de hand van een cijfer hoe geschikt het weer is voor een barbecue. Daarnaast biedt de cateraar ‘100% mooi weer garantie’. Dit houdt in klanten tot twee dagen voor de afgesproken datum hun barbecue gratis mogen verplaatsen naar een andere datum. Want het is voor niemand leuk als het slecht weer is tijdens een barbecue.

No ratings yet.

Beoordeling