Als je nog (bijna) nooit whisky hebt gedronken is het moeilijk om een whisky te kiezen. Er zijn letterlijk duizenden whisky’s waaruit gekozen kan worden. Als je whisky wilt drinken als een expert is het belangrijk om een smaak te vinden dat bij je past. Kies je voor zoet, pittig, rokerig of kruidig? De keuze is reuze! Om ook nog eens voordelig uit te zijn ben je op Whisky-aanbieding.nl bij de juiste webshop voor het kopen van whisky voor de beste prijs!

Bij whisky is het naast de smaak ook belangrijk om het verhaal achter de whisky te kunnen vertellen. Wat achtergrondinformatie om te vertellen bij je vrienden over de whisky is natuurlijk altijd leuk meegenomen. Hieronder hebben wij 3 tips om whisky te drinken als een expert.

Tip 1: Mooie whiskyglazen

Wanneer je whisky gaat drinken is het belangrijk om mooie whiskyglazen te hebben. Wat voor jou het perfecte whiskyglas is heeft natuurlijk te maken met smaak. Whisky uit een plastic bekertje drinken is niks mis mee, maar aangezien dit artikel “3 tips om whisky te drinken als een expert” heet raden wij toch aan om een aantal chique whiskyglazen te kopen als je begint met het drinken van whisky. Whiskyglazen met een nauwe opening zijn erg populair. De nauwe opening zorgt ervoor dat je volop wordt opengesteld aan de geur en smaak. In deze glazen komt de smaak het beste tot zijn recht.

Tip 2: Ijs of water?

Onder whisky drinkers is “water of ijs in je whisky ?” toch een van de meest gestelde vraag. Of je drinkt het neat, dat kan natuurlijk ook nog. Als je voor het eerste whisky proeft, drink het dan neat. Dan is de smaak namelijk precies zoals die bedoeld is. Daarna is het per persoon verschillend en moet je zelf ontdekken of je kiest voor water of ijs in de whisky. Zeker bij sterkere whiskys wordt vaak een druppeltje water toegevoegd door kenners. Het water verdunt de whisky een klein beetje en opent de smaak als het ware.

Tip 3: Ruiken

Ruiken voordat je gaat drinken ken je misschien van als je wijn drinkt. Ook bij whisky is het fijn om bepaalde geuren en smaken vast te stellen en te herkennen door te ruiken aan de drank. In whisky zijn vele verschillende geuren te herkennen.

No ratings yet.

Beoordeling