salade met gekookte soep

IJsbergsla met gekookte soep

IJsbergsla met gekookte soep is misschien wel de lekkerste lunch die je kunt bereiden in het voorjaar. Met dit recept is het gegarandeerd genieten van een zacht en een stevige bite. Ik maak deze lunch meestal in het voorjaar, het frisse komt dan pas echt tot z’n recht.
Deze ingrediënten heb je nodig
4 uien
2 aardappels
1 ijsbergsla
1 wortel
500 ml roomsoep
250 gram creme
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het
Haal de ijsbergsla uit elkaar en was de bladeren. Hak de bladeren grof en leg het opzij. Schil nu de aardappelen en de wortel en maak hier blokjes van.

Hak vervolgens de uien fijn en bak deze met een beetje olijfolie in een soep pan. Voeg hier een glas water aan toe. Daarna de gehakte ijsbergsla en aardappels met een beetje peper en zout. Kook het geheel tot de aardappels zacht zijn. Dit kun je makkelijk controleren door er met een vork in te prikken. Als laatst voeg je de creme en roomsoep toe. Leg er na het opdienen nog een paar blaadjes sla bovenop.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

IJsbergsla met gekookte soep


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 4 uien 2 aardappels 1 ijsbergsla 1 wortel 500 ml roomsoep 250 gram creme olijfolie peper en zout
Price: 8

Directions:
Haal de ijsbergsla uit elkaar en was de bladeren. Hak de bladeren grof en leg het opzij. Schil nu de aardappelen en de wortel en maak hier blokjes van. Hak vervolgens de uien fijn en bak deze met een beetje olijfolie in een soep pan. Voeg hier een glas water aan toe. Daarna de gehakte ijsbergsla en aardappels met een beetje peper en zout. Kook het geheel tot de aardappels zacht zijn. Dit kun je makkelijk controleren door er met een vork in te prikken. Als laatst voeg je de creme en roomsoep toe. Leg er na het opdienen nog een paar blaadjes sla bovenop. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *