Om iets te vieren, om iemand op te vrolijken óf omdat het gewoon heel lekker is: taart komt altijd goed van pas. Maar, heb jij eigenlijk alle lekkere taarten die er bestaan weleens geproefd? Hieronder zetten wij zes taarten op een rij die gegarandeerd bij jou en jouw gasten in de smaak zullen vallen. 

1. Hazelnoottaart

Wie is er nou niet dol op hazelnoottaart? Vooral de hazelnootschuimtaart is volgens velen een van de lekkerste taarten die er bestaat. En zoals de naam van de taart al doet vermoeden proef je in deze taart een en al hazelnoot, en vaak is de taart gevuld met slagroom. Dat wordt genieten geblazen!

2. Slagroomtaart

De slagroomtaart is een echte klassieker. Vaak wordt deze taart geserveerd tijdens verjaardagen. Dat is ook niet zo gek, want vaak lust vrijwel iedereen deze taart wel. Ook wordt de slagroomtaart vaak gebruikt als iemand een foto op een taart laat bedrukken. Hierdoor wordt de taart net iets persoonlijker. Leuk om te geven, maar natuurlijk ook leuk om te krijgen.

3. Cheesecake

Het lijkt wel alsof de cheesecake nog maar net is over komen waaien in Nederland. Want een paar jaar geleden had vrijwel nog nooit iemand in Nederland gehoord van de cheesecake. Veel mensen denken dat de cheesecake uit Amerika of Engeland komt, maar niets is minder waar. Cheesecake komt namelijk uit Griekenland. Het werd zelfs al een aantal jaren voor Christus gegeten tijdens de Olympische Spelen, omdat de cheesecake werd gezien als een maaltijd die energie gaf. Toch is er in de loop van de jaren wel een vleugje Amerika toegevoegd: roomkaas. De taart bestond namelijk voor die tijd alleen maar uit meel, tarwe, honing, kaas en eieren. Dit is dan ook de taart geworden zoals wij ‘m kennen, ook al heeft ieder land zijn eigen versie van de cheesecake. Zo voegen ze in Italië ricotta toe, terwijl de Grieken feta gebruiken.

4. Red velvet cake

Nog zo’n taart die we pas sinds de laatste jaren kennen: de red velvet cake. En gelukkig hebben wij kennis mogen maken met deze taart, want wat is-ie lekker! Deze taart is wel afkomstig uit Amerika. Tegenwoordig worden in alle red velvet cakes rode kleurstoffen toegevoegd, maar dat is niet altijd zo geweest. In eerste instantie werd de taart namelijk gemaakt door onbewerkte cacao, karnemelk en azijn. Wanneer dit in de oven ging, kleurde de taart vanzelf rood. Maar naast de rode kleur moet de taart natuurlijk ook wat smaak krijgen. Dit gebeurt dankzij de roomkaas of botercrème. Vaak zit er ook nog een dikke laag jam in. Hmm!

5. Carrotcake

De carrotcake, oftewel de worteltaart, is een taart waar veel mensen hun vraagtekens bij zetten. Veel mensen vinden dat taart en groenten niet samengaan, en dat kunnen we ons enigszins voorstellen. Maar dit gebak móet je echt eens een keer geproefd hebben. Het is namelijk een heerlijke taart die bestaat uit wortel – logisch, maar ook uit roomkaas en lekkere winterse kruiden.

6. Appeltaart

In de winterperiode met een kop thee in de hand, dekentje over de benen en jouw favoriete serie bingewatchen is een heerlijk idee. Maar toch ontbreekt er iets… een stukje appeltaart! Vooral een zelfgemaakte appeltaart zal een heerlijke geur verspreiden in de keuken, maar ook is het lekker om meteen een warm stukje appeltaart rechtstreeks uit de oven te eten. Maar we snappen dat je niet altijd zin hebt om een uur in de keuken te moeten staan om een appeltaart te bakken. Gelukkig kun je alsnog genieten van een heerlijke appeltaart zonder dat je ‘m zelf moet maken: bestel bijvoorbeeld een appeltaart bij Patisserie Limburgia. Hier vind je namelijk de lekkerste taarten van Nederland!

No ratings yet.

Beoordeling