Gisteren waren wij te gast bij 7 Sins Bistro & More in Dieren. Zodra je de auto voor de ingang parkeert weet je het. Dit is een ongewone eetgelegenheid. Deze bistro heeft zijn deuren geopend in een voormalige kerk in Dieren, onder de rook van Arnhem.

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk welkom geheten. Nog een beetje verbaasd van het verassende interieur en opzet van deze, vrij unieke bistro & more. De eigenaar Maurice gaf ons met veel trots een rondleiding. Hij is net 7 maanden van start en de inwoners van Dieren en omgeving weten het inmiddels al te zitten.


Wij gingen zitten aan een gezellig tafeltje voor twee en kregen de menukaart in handen. Wat wil je drinken, vroeg Laura? Met temperaturen zoals die van gisteren zeiden we vrijwel meteen “Radler”, Laura haakte hierop in met een alternatief die ik tot nu toe nog niet had geproefd, Hertog Jan Bastaard met gember en citroen. Een lekker verfrissend alternatief voor de Radler die tot nu toe heel bekend is.

Bij het openen van de menukaart vallen de namen van de gerechten direct op, de lijn “Hemels genieten, Duivels lekker eten” komt in zijn geheel terug op de menukaart. De gerechten anders dan anders, combinaties die mij tot nu toe onbekend waren. Wij lieten ons verassen. De keuze viel op een dal vol botten (spareribs), en niet te delen (sate van de haas). De keuze is niet heel erg groot, maar ruim voldoende. Het zijn bekende gerechten, maar ze worden allemaal op geheel eigen wijze bereid.

bistro 7 sins

Vanaf het zitgedeelte heb je een leuk uitzicht, je kunt namelijk door de bar in de open keuken kijken. “Ik heb niets te verbergen” zegt Maurice, die het liefst de hele dag in de keuken staat. Ik was dan ook welkom in zijn keuken om een paar leuke foto’s te schieten. Onder het genot van een stokbroodje met huis gemaakte saus duurde het niet lang voordat onze gerechten op tafel stonden.

sate van de haas

Het sate van de haas gerecht wordt op een mooi opgemaakt bord gepresenteerd. In een aantal leuke potjes krijg je Vlaamse frieten, een salade en een aardappel garnituur.

spareribs

De spareribs (wat een grote!) wordt eveneens gepresenteerd met een vrolijke garnering en zelfgemaakte knoflook en whisky cocktailsaus, natuurlijk is er bij de whisky saus gekozen voor echte whisky, en pure ingrediënten. Hier zitten eveneens Vlaamse frieten, aardappel garnituur en een salade bij.
De smaken zijn werkelijk verassend, omdat je zelf graag kookt en steeds nieuwe dingen probeert zijn veel smaken bekend en wordt je ook niet snel verast als je ergens naartoe gaat om te eten. 7 Sins gebruikt ingrediënten en combinaties die mij tot dan toe onbekend waren. De spareribs worden bijvoorbeeld in een marinade van Cola op smaak gebracht, wat ervoor zorgt dat het vlees een bijzondere smaak krijgt en uitermate zacht is. Eigenlijk zoals spareribs horen te zijn. Als je het voor het eerst leest denk je “Wat apart?” Maar zodra je de eerste hap neemt ben je er letterlijk stil van.

Nadat wij onze vingers hadden afgelikt was het tijd om een toetje te bestellen. Ook hier heb je, hoe toevallig ook, 7 desserts waar je uit kunt kiezen. Wij kozen voor de bescherm engel (crème brûlée), en de Devils delight (een chocolade verassing).

creme brûlée

chocolade verassing

Ook bij deze desserts was het genieten. De borden zijn zo opgemaakt dat het water in je mond loopt! De crème brûlée is net zoals de chocolade verassing geheel huisgemaakt. En dat is te proeven. Het Crème brûlée dessert is niet zoals je dat kent, deze is namelijk gemaakt met Licor 43, de sinaasappelsmaak proef je dan ook terug. Een bijzondere crème brûlée. De chocolade verassing was ook heerlijk met allerlei verschillende chocolade producten, van ijs tot koek.

7 sins koffie

Tot slot was het nog even nagenieten op het terras met een verse kop cappuccino. Ik ben zelf een enorme koffie fan, maar dan moet het wel een goed kopje koffie zijn. Thuis heb ik dan ook een koffie apparaat waar je heerlijke kopjes mee kunt zetten. Als ik uit eten ga neem ik dan ook bijna nooit een kopje koffie na, omdat dit vrijwel altijd tegenvalt. Het personeel van 7 Sins heeft echter een barista cursus gevolgd! Vol goede moed bestelde wij een kop cappuccino. Wij namen ook een tweede kop, dit geeft meteen aan dat de koffie prima was!

7 Sins verdient dan ook een waardige vermelding als Hotspot op Lekkeremaaltijd.nl! Klik hier om direct te reserveren, 7 Sins is ook uitermate geschikt voor een bedrijfsuitje.

5/5 (1)

Beoordeling