De herfst is inmiddels echt begonnen, tijd voor comfort food! Loopt het water je in de mond bij het zien van deze lasagne met spinazie? Een grote ovenschaal met dampende gesmolten kaas uit de oven. Iets dat ik het liefst iedere dag zou eten.

Lasagne is iets wat ik vaak maak, meestal maak ik de klassieke lasagne bolognese met gehakt. Vandaag het recept voor lasagne met spinazie. Rijke tomatensaus met het liefst verse spinazie, het resultaat is oven heerlijk! Dit gerecht staat snel op tafel en zou je zelf de dag ervoor al deels kunnen bereiden. Maak je de lasagne een dag van tevoren zet ‘m dan wel in de koelkast en dek het af met aluminiumfolie. Wil je er iets langer over doen en meer smaak krijgen? Gebruik dan verse tomaten in plaats van tomaten uit blik.

Tijd voor een lekker herfst recept! Naast quiche (ook wel hartige taart genoemd) is dit één van mijn seizoensgebonden favoriet. Varieer overigens naar hartenlust met dit recept. Zo kun je er prima pijnboompitten overheen strooien als de lasagne net uit de oven komt. Je kunt bij dit recept de ontbijtspek ook prima vervangen door rundergehakt.




Deze ingrediënten heb je nodig voor twee personen
1 ui
1 knoflook teentje
2 el olijfolie
125 gram ontbijtspek
200 gram tomatenblokjes (of vers)
6 lasagnebladen
150 gram verse spinazie
125 gram roomkaas
100 gram geraspte kaas
Italiaanse kruiden
zout en peper
roomboter

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in ongeveer 4 minuten. Scheur of snijd daarna de ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe. Voeg dan de verse spinazie en de tomatenblokjes toe en kook het circa 5 minuten mee. Breng het op smaak met een snuf zout en peper. Mocht je verse tomaten gebruiken, laat ze dan zeker 10 minuten langer bakken zodat ze mooi zacht zijn.

lasagne met spinazie

Vet vervolgens een ovenschaal in met een blokje roomboter en voeg een deel van de saus toe. Leg hier 3 lasagnebladen overheen en tot slot een laagje roomkaas. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Strooi hier vervolgens de geraspte kaas overheen en Italiaanse kruiden. Zet het daarna in de voorverwarmde oven en laat ‘m ongeveer 30 minuten staan.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling