Gevulde paprika uit de oven is op dit moment mijn favoriete gerecht. Ik maak ze graag met gehakt, het is een makkelijk, lekker en gezond gerecht. En met paprika maak je mij altijd blij, ik ben er dol op! En het is zo makkelijk, je maakt de vulling met verse groentes of van restjes, in principe kun je er alles in doen.

Je vult de paprika’s en je oven doet de rest. In de tussentijd kun je vast de afwas doen of lekker languit gaan zitten. Dit recept kun je als basis gebruiken, gebruik vooral je eigen fantasie voor wat betreft de vulling. Er zijn ontelbaar veel variaties mogelijk. De gevulde paprika uit de oven kun je serveren met bijvoorbeeld gekookte of gebakken aardappeltjes. Heb je niet zoveel honger dan is een gevulde paprika al genoeg!




Deze ingrediënten heb je nodig
2 grote paprika’s
250 gram rundergehakt (je kunt ook vegetarisch- of kip gehakt gebruiken)
150 gram (kastanje)champignons
1 ui
1 teen knoflook, in stukjes
100 gram geraspte kaas
olijfolie
1 el djahe
1 el ketoembar
peper en zout
kruidenboter

Zo maak je het
Was de paprika’s beide goed af onder de koude kraan en snij ze doormidden, of haal het “hoedje” er vanaf. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden. Zet een wok pan op hoog vuur en voeg hier olijfolie aan toe. Snij daarna de champignons en de ui in stukjes. Maak kleine stukjes van het teentje knoflook.

Zodra de wok pan heet is rul je het gehakt en voeg hier de champignons en ui aan toe. Kruid het gehakt daarna met 1 eetlepel djahe, 1 eetlepel ketoembar en peper en zout. Laat deze ingrediënten samen goed gaar worden, in ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Vervolgens voeg je de geraspte kaas toe en draai je het vuur uit, laat de kaas smelten en roer het door het gehaktmengsel.

Pak vervolgens een paprika en vul deze met het gehaktmengsel. Als laatst vind ik het persoonlijk lekker om er nog een klont kruidenboter bovenop te doen. Zet de paprika’s vervolgens in de voorverwarmde oven op een bakplaat of rooster gedurende 20 minuten.

gevulde paprika maken

Je zal zien dat je nog genoeg over hebt van het gehaktmengsel, deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld de aardappeltjes, of serveer het gewoon naast de paprika.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling