cros­ti­ni met an­sjo­vis­fi­let

Cros­ti­ni met an­sjo­vis­fi­let

Je kent het vast wel, je hebt nog even zin in iets lekkers maar je ziet zo snel niets liggen. Ik had dit laatst, maar ik had nog wel een aantal producten liggen die goed combineren. Het crostini met ansjovisfilet hapje was geboren!


Na het trainen heb ik steevast zin in iets lekkers. Ik maak mezelf er wel eens schuldig aan om dan even een vette hap te eten. Eigenlijk heel raar, he? Eerst lekker sporten en vervolgens ongezond eten. Gelukkig was er de laatste keer niets ongezonds in huis, maar wel een paar ingrediënten die je prima met elkaar kunt combineren. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Deze ingrediënten heb je nodig
10 sneetjes (oud) stokbrood
10 ansjovisfilets (op basis van olie), uitgelekt
175 gram port salut, in 10 plakjes
1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
10 blaadjes verse basilicum, zakje a 15 g

Zo maak je het
Verwarm de oven als eerst op de hoogst mogelijke stand, meestal is dit 250 graden. Leg op ieder stukje stokbrood 1 ansjovisfilet en een plakje kaas. Doe dit bij ieder sneetje. Verdeel vervolgens de chilipeper ringetjes. Schuif ze daarna in de voorverwarmde oven. In ongeveer 10 minuten zijn ze goudbruin geworden en is de kaas gesmolten.

anjovis filet hapjes

Dan weet je dat ze klaar zijn! Leg ze op een bord en garneer ze met stukjes basilicum. Ze zijn het lekkerst als je ze warm opeet. Dit gelt over het algemeen met kaasproducten. Je kunt de port salut ook vervangen door reguliere kaas, abdijkaas of Kernhem.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Cros­ti­ni met an­sjo­vis­fi­let


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 10 sneetjes (oud) stokbrood 10 ansjovisfilets (op basis van olie), uitgelekt 175 gram port salut, in 10 plakjes 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes 10 blaadjes verse basilicum, zakje a 15 g
Price: 5

Directions:
Verwarm de oven als eerst op de hoogst mogelijke stand, meestal is dit 250 graden. Leg op ieder stukje stokbrood 1 ansjovisfilet en een plakje kaas. Doe dit bij ieder sneetje. Verdeel vervolgens de chilipeper ringetjes. Schuif ze daarna in de voorverwarmde oven. In ongeveer 10 minuten zijn ze goudbruin geworden en is de kaas gesmolten. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *