Eén van de meest bekende gerechten uit bijna elke keuken is kippensoep. Ook op de Antillen wordt dit gerecht graag gegeten. Het schijnt zelfs geneeskrachtig te werken tegen griep en verkoudheid. Deze versie onderscheidt zich van andere soorten kippensoep door de grote stukken maïskolf die erin zitten.

Dit is voor de Antillianen een onmisbaar ingrediënt voor een lekkere sòpi di galiña. Iedereen heeft natuurlijk een eigen versie van deze kippensoep. Wij maken het hier met de ingrediënten die we het vaakst in deze (familie)recepten zijn tegengekomen. Sòpi di galiña is écht zo’n gerecht waar de meeste mensen goede herinneringen aan hebben. En eerlijk is eerlijk: Oma maakt natuurlijk de lekkerste!
Deze ingrediënten heb je nodig
350 gram grove soepgroente
3 maïskolven
1 kilo kip (drumsticks)
1 ui
2 tenen knoflook
1 madame Jeanette peper
3 middelgrote aardappelen
2 zoete aardappelen
1 winterwortel, in schijven
2 liter kippenbouillon
zonnebloemolie
zout en peper naar smaak

Zo maak je het
Haal de zaadjes uit de hete peper en snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit die samen met de peper even in zonnebloemolie met een snufje zout. Breek het bot van de drumsticks waar het vlees ophoud. (ongeveer op de helft) Gebruik alleen de stukken met vlees. Bak de kip in zonnebloemolie rondom bruin. Snijd de maïskolven elk in 5 stukken. Snijd de aardappelen en zoete aardappelen in blokjes en snijd de wortel in dikke schijven. Verhit 2 liter kippenbouillon (mag van een blokje) in een pan en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Laat de soep zo nog minstens een uur koken. Voeg op het laatst eventueel vermicelli toe en laat dit nog even meekoken.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

bron: Antiliaans eten

5/5 (1)

Beoordeling