Iedereen houdt van Pastechi! Of je ze nu het lekkerst vindt met gehakt.. tonijn.. of gewoon met kaas.. ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die niet dol is op dit kleine tussendoortje!

Pastechi’s zijn ideaal als borrelhapje of als deel van een Antilliaans buffet. Op de eilanden van de Antillen kun je ze ook als ontbijt krijgen. Bij de meeste snèks en bakkers kun je tot ‘n uur of 11 ‘s ochtends terecht voor een grote versie van deze lekkere gefrituurde pastei. Van dit recept maak je ongeveer 20-25 kleine pastechi.




Deze ingrediënten heb je nodig voor het deeg
500 gram tarwebloem
1 zakje bakpoeder
1 tl zout
2 el suiker
2 el olie
1 geklopt ei
200 ml water

Deze ingrediënten heb je nodig voor de vulling
500 gram rundergehakt
50 gram boter
1 groene paprika, fijngehakt
1 takje selderij, fijngehakt
2 el rozijnen
1 ui, fijngehakt
1/2 madame Jeanette peper,
fijngehakt
70 gram tomatenpuree
1 el sojasaus
zout en peper naar smaak

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten, behalve het water in een kom en meng deze goed met een lepel. Voeg beetje bij beetje het water toe, en kneed totdat je een stevig deeg krijgt. Kneed het deeg 5 minuten en rol het uit tot het ongeveer 3 mm dik is. Steek met een groot glas of kleine kom rondjes uit het deeg en vul die met een volle theelepel van de vulling* Bestrijk de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes goed aan met een vork. Frituur de pastechi in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn.

Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit hierin de ui, de paprika en de hete peper. Voeg het vlees toe en bak het gehakt rul. Voeg nu de tomatenpuree, de selderij, de rozijnen en de sojasaus toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat het zo 5 minuten sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de vulling afkoelen voordat je de pastechi vult!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

bron: Antiliaans eten

5/5 (1)

Beoordeling