Deze kaasballetjes zijn een makkelijke en snelle toevoeging aan elk feestbuffet. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en bijna iedereen kan ze waarderen. Het is altijd leuk om warme hapjes te serveren op een feest en hiervan maak je er héél snel héél veel!
Deze ingrediënten heb je nodig
3 eieren
1 zakje bakpoeder
500 gram geraspte belegen kaas
200 gram tarwebloem
3 el water
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel zout
zonnebloemolie om in te frituren

Zo maak je het
Roer alle droge ingrediënten (de bloem, het bakpoeder, de peper, het zout en de kaas) goed door elkaar. Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak van het geheel een deeg. Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je meer water toevoegen. Vorm kleine balletjes van het deeg, zo groot als een knikker. Let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!

Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes hierin tot ze goudgeel van kleur zijn. Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten) dus blijf erbij! Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

bron: Antiliaans eten

5/5 (1)

Beoordeling