De Bolo di Manteka is de Antilliaanse versie van de Amerikaanse ‘pound cake’. Het recept is heel makkelijk te onthouden, omdat je van bijna alles een pond gebruikt. Het is dé basis voor bijna elke feesttaart!
Deze ingrediënten heb je nodig
500 gram bloem
450 gram suiker
500 gram roomboter, op kamertemperatuur
8 eieren
een snufje zout
een zakje / eetlepel bakpoeder
een zakje vanillesuiker of 1
1 tl vanille essence

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een groot bakblik (26-28cm doorsnede) in met boter. Zeef de bloem in een kom. Voeg hier de bakpoeder en het zout aan toe en meng door elkaar.
Roer in een andere kom de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Het mengsel begint geel, maar wordt na een aantal minuten kloppen lichter van kleur. Voeg de roomboter en de vanillesuiker/vanille-essence toe aan het eiermengsel.

Voeg nu de bloem aan het eiermengsel toe en roer het geheel goed door, totdat een homogeen beslag ontstaat. Stort het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 50-60 minuten gaar. De taart is klaar, wanneer je er een satéprikker in kan steken en deze komt er schoon uit. Laat de taart 10 minuten in het bakblik afkoelen voordat je hem eruit haalt. Wanneer je de taart wilt versieren/vullen, moet de taart helemaal afkoelen. Tip: Voor een luchtigere taart met minder calorieën kun je i.p.v. roomboter halvarine (voor op brood) gebruiken. Het lijkt vreemd, maar het werkt écht!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

bron: Antiliaans eten

5/5 (1)

Beoordeling